Proč nikonista Scott Kelby přešel kompletně na Canon

Proč nikonista Scott Kelby přešel kompletně na Canon

Vydáno: 4. 4. 2014
Autor: martinkamin

NIkon D4 srovnání Canon EOS 1D XScott Kelby byl ikonou Nikonu. Fotil na Nikon, vychvaloval Nikon, měl Nikon D3s, Nikon D4. To platilo jen pro roky 2011, 2012. Loni  se znenadání objevil s fotoaparátem jiné značky.

Ti, co jej milovali, jej zatratili, přitom fotograf je to excelentní a neměli bychom jej odsuzovat. Proč a co jej přimělo prodat celou drahou výbavu Nikonu a přejít na jinou značku?

To se asi nedozvíme, ale některé indície ukazují, že v tom bylo něco mnohem většího. Když v prosinci 2011 Nikon představil novou nejvyšší řadu profi zrcadlovek Nikon D4, někteří vybraní novináři měli možnost s ním fotit už v lednu 2012, mimojiné Joe McNally a také Scott Kelby, skalní nikoňáci. Scott Kelby také na svůj blog na závěr 12denního drsného 18hodinového fotografování a natáčení napsal něco ve smyslu: nejlepší zrcadlovka, nejlepší ovládání zvuku, indigo nejlepší, elegentní menu, perfektní ergonomika, a v komentářích pod článkem se postupně ukazovaly komentáře skalních: fantastické Scotte, mi tě milujeme.

Scot později natočí pro své KelbyTV záběry z reálného focení, takováto řekněme: “recenze”.

A tady je v lednu 2013 s Nikony, ta velká roura je AF-S 400 mm f/2.8 G VR

NIkon D4 srovnání Canon

Dva roky poté, potichu, skoro neviditelně, se Scott Kelby objevuje občas na scéně s fotoaparátem jiné značky. Neočekávaně a nepohopitelně pro mnohé to je Canon, konkrétně se proslýchá, že vyměnil opěvovaný Nikon D4 za fotoaparát firmy, co umí vyrábět snad jen kopírky a kalkulačky. Na scéně jej vídáme stále častěji s Canon 1D X a plnou výbavou toho nejlepšího, co Canon má. Hrozí, že mu “setnou hlavu”.

Scott se od září 2013 objevuje s dvěma těly Canon EOS 1D X, často s objektivem EF 400 f/2.8 L IS II USM a EF 200-400 f/4 L IS I USM extender 1.4x a ostatními. Těla nosí hlavně na americký fotbal a mění mezi nimi oba objektivy EF 400 mm f/2.8 a EF 200-400 f/4.

Canon EOS 1D X srovnání Nikon

Fotí s nimi hlavně americký fotbal.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.