Nový blesk MG8000 Extreme - 1000x záblesk bez přehřátí

Nový blesk MG8000 Extreme - 1000x záblesk bez přehřátí

Vydáno: 24. 10. 2012
Autor: martinkamin

Až 1000 odpálení záblesků bez přehřátí slibuje společnost Nissin u svého blesku Nissin MG8000 Extreme. Jedná se v současnosti o nejvyšší řadu blesků Nissin. Blesky Nissin jsme již recenzovali na CanonKlubu a NikonClubu seznámení, recenze Di622 Mark II.

Nissin MG8000 Extreme slibuje, že budete moci až 1000x použít blesk na plný výkon a bez toho, že byste jej přehřáli. Nissin toho dosáhl použitím teplotně odolných materiálů a odolnou křemíkovou výbojkou.

Nissin MG8000 Extreme má podle specifikací podporovat měření TTL, Manual/AV, stroboskop, a TTL bezdrátové master slave pro značky Canon (E-TTL II) a Nikon (i-TTL-BL). Zatím jsem zjistil, že řízení bezdrátové je možné pouze světlem, zatímco Canon letos představil svou řadi 600RT-EX, která umí používat pro řízení světlo, ale také rádio. Kompletní recenze na CanonKlubu zde.

Standardní výbavu doplňuje Nissin schopní sychronizovat na druhou lamelu a vysokorychlostí synchronizací nad časy Xsync. Nissin dodává k hlavě také standardní domeček-difuzér, který například u Canonů nebýval ve standardním balení a fotografové si jej museli dokupovat.

Na těle blesku je pod hlavou malá bílá destička, která v případě vyklopení hlavy kolmo vzhůru může dosvětlovat stíny před objektivem v regulovatelném výkonu 1/1 až 1/128. Jak konkrétně to pracuje a jak snadno lze tento výkon regulovat (protože s TTL to spřaženou není), zjistíme až v recenzi.

Blesk má standardní PC konektor pro odpalování, také USB pro ugrade firmwaru a synchro kontakt. Displej na zadní stěně je barevný a otáčí se podle polohy fotoaparátu.

Velice zajímavou statistiku zveřejnil český importér. V grafu je počet záblesků v korelaci s dobíjecím čase. Z něj je poatrné, že již po 50-60 záblesích se jednotlivé značky označené C, D a N (máme se domnívat, že se jedná o Canon, D? a Nikon?) liší až o 15 sekund v dobíjecích časech, zatímco MG8000 si stále udržuje 3sekundovou dobíjecí periodu.

Nissin se vyšvihnul a před vrcholem sezóny nabídnul velice zajímavou alternativu k standardním firemním Speedlight Canonu (recenze) a Speedlite Nikonu, ke kterým děláme pravidelně školení (Canon a Nikon). Pro posílení výkonu baterií dodává Nissin také bateriový pack s označením Nissin Power Pack PS300. Nissin MG8000 Extreme se vyrábí pro Canon a Nikon. Připravíme pro vás recenzi.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.